Arbeidsongeschiktheid
De aanvullende rente toegekend aan uw medewerkers in arbeidsongeschiktheid is een nuttige aanvulling op de wettelijke tegemoetkoming.
Oplossingen
- In geval van fysieke of psychologische invaliditeit, storting van een rente, eventueel geïndexeerd. Het eerste jaar wordt het invaliditeitsniveau gebaseerd op het advies van het ziekenfonds (optie)
- Vrijstelling van de verzekeringspremies leven en overlijden, evenredig met de invaliditeitsgraad
- Invaliditeit ten laste genomen zelfs indien ze zich voordoet tijdens een tijdskrediet of ouderschapsverlof en indien ze nog loopt bij de hervatting
Extra bij AXA
- Bij een ernstig ongeval of ongeschiktheid, mogelijkheid om een deel van de rente om te zetten in kapitaal om een leefruimte in te richten
- Online een psycholoog raadplegen: dankzij Doctors Online by AXA hoeven uw medewerkers zich niet meer te verplaatsen voor een gesprek met een psycholoog in België of in het buitenland, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Deze online videoconsultatie is beschikbaar voor al uw medewerkers die gedekt zijn door een arbeidsongeschiktheidsuitkering die ook psychologische aandoeningen omvat.
- Re-integratie op het werk: dankzij deze dienst kunnen uw medewerkers die het werk hebben onderbroken als gevolg van psychologische of spier- en skeletaandoeningen gratis en op vrijwillige en vertrouwelijke basis begeleiding genieten om hun evenwicht en hun motivatie terug te vinden: een efficiënte manier om hun professionele re-integratie te bevorderen.
Digitale oplossingen
Een online tool voor onze klanten
Dail EB: beheren van uw verzekeringscontracten arbeidsongeschiktheid in alle eenvoud
Neem contact met ons op Meer weten over Dail EBWist u dat?
- Vanaf 30 jaar is meer dan één op tien ambtenaren afwezig door een psychologische ziekte
- Als gevolg van COVID-19 zal de drempel van 1/2 miljoen langdurig zieke Belgen eind 2021 waarschijnlijk overschreden worden (hoofdzakelijk door psychologische problemen)
- 70% van de volwassenen lijdt een keer in hun leven aan lage rugpijn en 42% van de volwassenen minstens een keer per jaar